Pagina's

dinsdag 24 juni 2014

Quilt expositie in Biblioplus Boxmeer

Momenteel zijn in bibliotheek van Boxmeer Quilts te zien van de hand van Tonnie Knoops. Quilten is één van haar grootste hobby’s.

Na het volgen van de opleiding voor nuttig handwerken, ofwel de akte K, alweer zo’n 30 jaar geleden, heeft zij in vele plaatsen in de regio les gegeven, vooral bij KVO’s. Nu heeft zij dit lesgeven weer opnieuw opgepakt. Deed zij vroeger allerlei handwerk technieken, van hardanger tot kantklossen, op dit moment vooral quilten.

Quilten is een handwerktechniek die je zowel met de hand als op de naaimachine kunt toepassen. Je maakt een toplaag (patchwork), waar allerlei technieken in mogelijk zijn : bijvoorbeeld paperpiecing of je werkt met malletjes van paterno plaat of de oude Engelse manier met kartonnetjes (hexagons). De laatste techniek is bij velen bekend. Als de bovenste laag (top) af is, heb je een vulling nodig van bijvoorbeeld een soort fiberfill en een lap stof voor de achterkant. Die drie lagen ga je met elkaar verbinden. Dit doe je door middel van een stiksteek (quiltsteek) en zo komt een quilt tot stand. Denk maar eens aan die doorgestikte dekens!

In de afgelopen 15 jaar heeft Tonnie vele cursussen gevolgd met diverse quilttechnieken en nog steeds blijft zij nieuwe dingen volgen en leren want quilten is een techniek die enorm divers is.

Op **zaterdag 28 juni van 13.00 tot 15.30 uur **is er in Bibliotheek Boxmeer een **Meet & Greet **met Tonnie Knoops. Wilt u meer weten over haar, het maken van quilts of wilt u leren quilten? Kom dan gerust langs! Vooraf aanmelden hiervoor is niet nodig.

De quilts van Tonnie in de expositie zijn tot 1 juli te bewonderen in de bibliotheek van Boxmeer tijdens de openingstijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten